Пошук по цьому блогу

неділю, 1 березня 2020 р.

Головна сторінка

  У приміщенні зали засідань Сумської обласної ради голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко 20 лютого 2019 року вручив стипендії 45 обдарованим учням-переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань, активістам учнівського самоврядування закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти області. 
   Серед стипендіатів –Яна Стріжакова  (за результатами мовно - літературних конкурсів)





Учениця 44 групи Стріжакова Яна – переможниця ІV етапу

Χ Міжнародного мовно – літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка

  Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. У кожного своє розуміння його творів. Але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави.

  Для нашого народу — «Кобзар» не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через десятки років після їх написання. Тарас Шевченко залишив нам неоціненну культурну й духовну спадщину, заклавши найміцніший фундамент української державності.

   Славні нащадки Кобзаря гідно несуть його слово. Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця.

  Міжнародний конкурс імені Тараса Шевченка є одним із найпрестижніших, наймасовіших інтелектуальних змагань в Україні та за її межами. Конкурс започатковано на відзначення 200-річчя від дня народження великого Кобзаря і спрямований на підвищення рівня знань учнів з української мови й літератури, виховання у молодого покоління любові та поваги до мови українського народу, забезпечення їх усебічного розвитку та сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу. Щорічно у конкурсі беруть участь учні та студенти з числа українців із 20 держав світу. Масовість конкурсу та активність молоді є показником творчої обдарованості українських дітей, незалежно від того, в якій країні світу вони мешкають.

  У цьому навчальному році Глухівщина долучилася до проведення престижного  конкурсу.  19-20 грудня 2019 року Державний навчальний заклад  «Глухівське вище професійне училище» гостинно вітав учасників ІІ етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. За перемогу змагалися 36 кращих знавців української мови області. Талановиту учнівську молодь Сумщини вкотре об҆єднала любов до рідного слова, віра в його силу та незламність.

  Серед переможців мовного конкурсу ім. Петра  Яцика були і учні Глухівського професійного училища: Анастасія Скоропад - ІІ місце серед учнів І курсу , Вікторія Третяк - ІІ місце серед учнів ІІ(ІІІ) курсу, Яна Стріжакова – ІІІ місце серед учнів ІІ(ІІІ) курсу. Переможцями мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка стали: І місце серед учнів ІІ(ІІІ) курсу – Яна Стріжакова , ІІ місце серед учнів І курсу – Анастасія Скоропад, ІІ місце серед учнів ІІ(ІІІ) курсу - Третяк Вікторія.  Підготувала переможців викладач української мови і літератури Московченко Оксана Миколаївна.       

  Фінальний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувся 8 лютого 2020 року,  було  проведено одночасно в один день в усіх регіонах України за єдиними завданнями, підготовленими Міністерством освіти і науки України для кожної вікової категорії учасників окремо. Конкурсні завдання дали можливість молодому поколінню розкрити свій творчий потенціал, філологічне мислення та філософське бачення сьогодення через призму творчості Тараса Шевченка.

  Учениця Державного професійно – технічного навчального закладу «Глухівське вище професійне училище» Стріжакова Яна посіла ІІ місце у ІV(підсумковому) етапі  Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка - наймасштабнішому українському проєкті у нашій державі та за її межами.

  Вітаємо Яну і Оксану Миколаївну із цим високим визнанням! Дякуємо їм за невтомну і віддану працю та любов до рідного слова!

  Сподіваємося, що Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка й далі буде об’єднувати підростаюче покоління українців навколо вічно живого слова Кобзаря!


Немає коментарів:

Дописати коментар